NOS SportAangepast

Herlings rijdt zich met dubbele zege in Faenza in de geschiedenisboeken

Herlings heeft zijn oude vorm weer terug, dubbele zege in Faenza

Jeffrey Herlings heeft weer een grote stap gezet op weg naar de wereldtitel in de MXGP. De Brabander wist in Faenza zowel de eerste manche als de tweede manche van de Grote Prijs van Italië op zijn naam te schrijven, waarmee hij logischerwijs ook de eindzege voor zich opeiste.

De dubbele zege levert hem ook een notering in de geschiedenisboeken op. Herlings is namelijk de eerste coureur die twee keer de GP in Faenza heeft weten te winnen. Als 17-jarige jongen won hij in 2012 ook al op het keiharde parcours in Italië.

In beide manches was de koppositie aanvankelijk voor de jonge Spanjaard Jorge Prado, die zijn debuut maakte in de MXGP, maar ook Herlings was alert bij de start en zat meteen in het kielzog van Prado.

Met nog vijf minuten op de klok kwam Herlings naast de Spanjaard, om vervolgens de leiding in de race over te nemen en die positie niet meer af te staan.

De overwinning in Italië is de 90ste GP-zege voor Herlings, die daarmee op gelijke hoogte is gekomen met MXGP-legende Tony Cairoli. In de strijd om de wereldtitel heeft Herlings de beste papieren. Met 263 punten staat hij 60 punten voor op Cairoli.

Herlings, die drie weken geleden in Letland zijn eerste MXGP-zege boekte sinds de herstart van het seizoen, toonde zich na afloop tevreden. "Ik had een goede start en ik ging daarna achter Prado aan. Dat ging prima."

Vandaag was de eerste van drie GP's in Faenza, aanstaande woensdag staat de tweede op het programma.

Corona-commotie

Voor de race was er de nodige commotie over de coronatesten. Zo testte Brian Bogers positief, waardoor hij niet in actie mocht komen. Dat gold ook voor de Italiaanse motorcrosser Michele Cervellin.

"Toch zijn er twijfels over de geldigheid van de tests", vertelde Bogers aan motorsport.com. "Veel mensen zijn positief getest en van sommige testresultaten is al bekend dat die niet correct zijn. Zelf heb ik ook geen klachten en ben ik niet ziek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl