Jan Vertonghen (links) in duel met Yussuf Poulsen

België op routine langs Denemarken, matig Engeland komt goed weg

België heeft tegen Denemarken een winnende start van de Nations League beleefd. Jason Denayer en Dries Mertens waren in Kopenhagen beslissend voor de Rode Duivels: 0-2.

De vroege goal van Denayer, die na negen minuten bij een corner aan de Deense aandacht ontsnapte, was voor rust een van de spaarzame hoogtepunten aan Belgische kant.

Denemarken had het middenveld in handen, maar dat leidde niet tot heel veel gevaarlijke momenten. Christian Eriksen zag wel een fraai schot knap door doelman Simon Mignolet worden gekeerd.

In de van beide kanten vlakke tweede helft zorgde Mertens in het slotkwartier voor de beslissing. De Napoli-aanvaller was in de rebound trefzeker met een volley.

Heugelijk nieuws De Bruyne

Sterspeler Kevin De Bruyne ontbrak bij de Belgen, omdat hij voor de derde keer vader is geworden. De spelmaker maakte het heugelijke nieuws tijdens de wedstrijd bekend.

Engeland begon eerder op de dag de Nations League met een moeizame 1-0 overwinning op IJsland. De matig spelende Engelsen, die vorig jaar in de halve finales van Nederland verloren, wonnen in Reykjavik dankzij een strafschop die werd benut door Raheem Sterling in de 91ste minuut.

Het scheelde weinig of IJsland had na de Engelse treffer al direct de gelijkmaker gemaakt. Maar Birkir Bjarnason liet na wat Sterling wel lukte: de middenvelder schoot de toegekende penalty over.

Raheem Sterling

Voor die opwindende slotminuten viel er weinig te beleven in het Laugardalsvöllur-stadion, De IJslanders concentreerden zich, zoals wel vaker, op verdedigen.

Engeland speelde echter te slap om gevaar te stichten. Harry Kane zag al na zes minuten een doelpunt worden afgekeurd, maar verder liet de aanvaller zich weinig zien.

Twee rode kaarten

De Engelsen moesten na 71 minuten ook nog eens met tien man door na een rode kaart voor Kyle Walker (twee keer geel). IJsland profiteerde echter niet en hield vast aan de defensieve tactiek. Vlak voor tijd moest ook de IJslandse ploeg met tien man verder nadat Sverrir Ingi Ingason zijn tweede gele kaart, en dus rood, had gehad.

Komende dinsdag speelt Engeland tegen Denemarken zijn tweede groepswedstrijd. België-IJsland is dan de andere wedstrijd.