Schoenen van zorgpersoneel op het Malieveld
NOS NieuwsAangepast

Virtueel protest zorgpersoneel op Malieveld voor hoger loon

De zorgsector demonstreert vandaag op het Malieveld in Den Haag, maar zonder zorgmedewerkers. Vanwege de coronamaatregelen blijven zij weg. In plaats daarvan zijn symbolisch honderden paren schoenen in het gras gezet.

Het protest 'Meer dan applaus', georganiseerd door vakbonden en linkse partijen, speelt zich grotendeels online af. Politici houden toespraken vanuit een glazen huis dat op het Malieveld staat.

Een van de zorgmedewerkers over het schoenenprotest:

Virtueel protest op het Malieveld: 'Onze schoenen kunnen er wél staan'

De zorg pleit in de aanloop naar Prinsjesdag (15 september) voor structureel meer loon en vermindering van de werkdruk. Ook wil het personeel minder regels en meer respect.

De betoging is te volgen via een livestream:

Vorige week meldden bronnen in Den Haag aan de NOS dat er geen extra loonsverhoging voor zorgmedewerkers komt, maar dat ze volgend jaar wel opnieuw op een 'coronabonus' kunnen rekenen. Het zou gaan om een eenmalige bonus van 500 euro.

Voor dit jaar is het personeel al een bonus van 1000 euro toegezegd. Oppositiepartijen wilden ook een extra loonsverhoging voor het zorgpersoneel, maar de meerderheid van de Kamer was daartegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl