NOS Voetbal

Droomtransfer bezorgt Van de Beek 'hectische en emotionele' week

Van de Beek over transfer naar Manchester United: 'Een opluchting'

Zijn transfer naar Manchester United gooide een fatsoenlijke voorbereiding op de interland van Oranje met Polen volledig in de war. Als er iemand opgelucht is na de goede afloop van een hectische week, dan is het wel Donny van de Beek.

"Net voor de interlandperiode begon het al te rommelen. Vandaar dat ik de oefenwedstrijd met Ajax ook niet heb gespeeld. Door de medische keuring miste ik de eerste trainingen", zegt de nieuwe middenvelder van Manchester United, die vrijdagavond in het laatste kwartier doelpuntenmaker Steven Bergwijn afloste.

Manchester was ook de club waar de 23-jarige Van de Beek zelf het liefste heen wilde.

De middenvelder uit Nijkerkerveen volgt de recordkampioen van de Premier League al jaren op de voet. "Er hebben veel grote Nederlandse voetballers gespeeld", benadrukt Van de Beek. En wellicht praten ze over tien jaar ook wel zo lovend over hem.

Prachtig middenveld

Als Van de Beek het vertrouwen van manager Ole Gunnar Solskjaer niet beschaamt, komt hij op een prachtig middenveld te spelen. Met de Portugees Bruno Fernandes en de Franse superster Paul Pogba.

"Het gevoel zat goed, vandaar dat we eruit zijn gekomen. Ik heb ook een goed gesprek met de trainer gevoerd", vervolgt de middenvelder. "Hij wist goed te vertellen wat mijn kwaliteiten waren. Bovendien tref ik bij United veel spelers van mijn leeftijd, veel talenten."

Het langste heeft hij misschien nog wel nagedacht over zijn rugnummer 34, een eerbetoon aan zijn boezemvriend Abdelhak Nouri. "Dat brengt wel wat emotioneels met zich mee. Maar de familie is er ook blij mee."

"Ik hoop dat er veel goals en assists met dat nummer vallen en ik veel prijzen zal winnen", droomt de elfvoudig international. "Het is een geweldige club, ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl