NOS Nieuws

Trump: nog geen bewijs gezien voor vergiftiging Navalny

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij nog geen bewijs heeft gezien dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vergiftigd. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Ik vind het tragisch, het is vreselijk, het had niet mogen gebeuren", zei Trump tijdens een persconferentie.

"We hebben nog geen bewijs gehad, maar ik zal ernaar kijken", aldus de president. "Ik vind het wel interessant dat iedereen het steeds heeft over Rusland, terwijl juist een land als China veel meer aandacht verdient."

Een verslaggever van persbureau Reuters vroeg Trump naar zijn mening over de zaak:

Trump: nog geen bewijs gezien, maar vergiftiging Navalny goed mogelijk

De Verenigde Staten hadden eerder hun "ernstige bezorgdheid" aan Rusland kenbaar gemaakt, nadat Duits laboratoriumonderzoek had uitgewezen dat Navalny was vergiftigd met het zenuwgif novitsjok. Tijdens de persconferentie zei Trump dat hij geen reden heeft om te twijfelen aan de Duitse conclusie.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei eerder deze week dat Navalny het slachtoffer was geworden van een aanslag, om hem het zwijgen op te leggen. Merkel eist uitleg van Moskou, maar Rusland ontkent elke betrokkenheid bij de vergiftiging. De Russische regering heeft zich wel bereid verklaard met de Duitse autoriteiten samen te werken in het onderzoek naar Navalny.

Navalny ligt in coma in een Duits ziekenhuis, nadat hij op 20 augustus onwel was geworden op een vlucht vanuit Siberië naar Moskou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl