1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Soraya van de Crommert
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Best opgeschrikt door loslopende nertsen: 'Straks heeft zo'n beest corona'

Inwoners van Best maken zich zorgen over loslopende nertsen die de afgelopen dagen zijn gezien op straat; bewoners zijn bang besmet te raken met corona. Mogelijk komen de dieren van een nabijgelegen fokkerij in de Brabantse gemeente.

Bewoonster Soraya van de Crommert zag vandaag een van die nertsen lopen. "Ik was mijn hond aan het uitlaten toen er opeens eentje uit de bosjes kwam", vertelt ze aan Omroep Brabant.

Van de Crommert maakt zich zorgen vanwege het grote aantal nertsen dat in Nederland besmet blijkt met het coronavirus. "Het is raar dat ze los rondlopen. Straks wordt een hond of een klein kind gebeten en heeft zo'n beest corona. Daar zitten we allemaal niet op te wachten."

Man gebeten

Bewoner Jago Lachmeijer wist een van de nertsen te vangen. Het dier liep in zijn tuin en vergreep zich aan een van zijn kippen. Lachmeijer liep zelf ook verwondingen op, hij werd gebeten door de nerts. "Ik probeerde hem te lokken met kattenbrokjes maar daar reageerde hij niet op", vertelt hij. Daarna heb ik hem gelokt met de dode kip en dat lukte wel. Maar hij vond het niet leuk toen ik hem beetpakte."

Lachmeijer is niet bang om besmet te worden met corona. "Ik ben wel 62 maar in goede gezondheid. Ik ben meteen naar de huisarts geweest en heb een tetanusinjectie gehaald." De nerts is later op de avond opgehaald door de dierenambulance.

Of de nertsen zijn ontsnapt of bewust zijn vrijgelaten is niet duidelijk. Een nabijgelegen nertsenhouderij laat weten niet op de kwestie te willen reageren uit angst voor negatieve publiciteit.

De gemeente Best heeft de Jagersvereniging ingeschakeld om de nertsen te vangen.

Advertentie via Ster.nl