Volgens de regisseur van de Kameleon hoort hard varen bij de film
NOS NieuwsAangepast

Schippers Kameleon varen te hard, waterpolitie legt filmopnames stil

De waterpolitie in Friesland heeft gisteren de filmopnames van De Kameleon stilgelegd omdat er te hard werd gevaren. Regisseur Steven de Jong zegt dat hij voor de opnames ontheffingen heeft gekregen van de gemeente, maar kreeg toch een boete.

Hij zou toestemming hebben om op bepaalde stukken 30 tot 40 kilometer per uur te mogen varen. Volgens de regisseur horen dit soort snelheden bij de film.

Minderjarig en geen vaarbewijs

Voor de film moeten de acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht, kleine stukjes varen. Daarvoor haalden ze hun theorie-vaarbewijs. Omdat ze minderjarig zijn komen ze nog niet in aanmerking voor het praktijkexamen.

Voor de opnames hebben ze wel toestemming gekregen om op bepaalde stukken van de Friese wateren zelf te varen. Voor het gebied waar de crew woensdag filmde, had de gemeente geen ontheffing gegeven. De regisseur zei tegen de politie dat hij niet precies wist waar het verboden gebied begon.

Volgens de politie is dat geen excuus: "Dan moet je iemand meenemen die wel exact de weg weet als je het water op gaat", zegt de woordvoerder tegen de Leeuwarder Courant.

Ook kreeg de ploeg een waarschuwing van de politie omdat in de boot geen anderhalve meter afstand werd gehouden.

Niet snel in terug in Friesland

Op Twitter laat Steven de Jong weten dat hij woedend is. Hij zegt dat hij de boete zal aanvechten. Verder zegt hij dat hij niet snel weer een film in Friesland zal opnemen.

De derde Kameleon-film is naar verwachting volgende zomer in de Nederlandse bioscopen te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl