Een man legt bloemen neer bij de woning waar de kinderen zijn gevonden
NOS NieuwsAangepast

Lichamen van vijf kinderen gevonden in woning Duitse stad Solingen

In de Duitse stad Solingen heeft de politie de lichamen van vijf kinderen gevonden. Ze lagen in een woning in het noordoosten van de stad. De 27-jarige moeder wordt door de politie gezien als verdachte, melden Duitse media.

De oma van de kinderen zou de politie hebben gewaarschuwd. Na haar daad heeft de moeder op het centraal station van het nabijgelegen Düsseldorf een zelfmoordpoging gedaan, waarbij ze zwaargewond raakte.

Volgens Duitse media zijn de omgekomen kinderen tussen de 1 en 8 jaar oud. Over de omstandigheden waaronder ze zijn overleden is nog niets duidelijk. Een ander kind (11) zou niet thuis zijn geweest en zijn opgevangen door familieleden. "We weten nog niet wat er precies is gebeurd, wanneer en waarom, alleen dat het een zeer tragische situatie is", zegt een woordvoerder van de politie. Een autopsie moet de doodsoorzaak ophelderen.

Minister van Binnenlandse Zaken Reul reageerde geschokt op het nieuws: "Het familiedrama in Solingen vervult me met grote droefheid en momenteel ben ik met mijn gedachten en gebeden bij vijf kleine kinderen die zo vreselijk vroeg uit het leven zijn gerukt."

Duitse media tonen beelden van ambulances die voor een appartementencomplex staan:

Lichamen van vijf kinderen aangetroffen in Duitse woning

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl