ANP

De vijf surfers die in mei om het leven kwamen bij Scheveningen, zijn vanmorgen herdacht. Nabestaanden gingen op surfplanken de Noordzee in.

Volgens Omroep West deden er zo'n 250 mensen mee. Ze vormden in het water drie ringen. De binnenste cirkel was voor de familie, de tweede voor vrienden en de buitenste voor de overige betrokkenen bij het surfdrama. Zo gingen ook redders van de brandweer die de reddingsoperatie uitvoerden met hun surfboard het water in om de overleden mannen te herdenken.

Dat zag er zo uit:

Omgekomen surfers herdacht in Scheveningen: 'Dit was hun passie'

De surfers kwamen op 11 mei bij Scheveningen in problemen. Twee Hagenaars van 38 en 30 overleden nadat ze op de kant waren gehaald. Een dag later werden de lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft geborgen. Het lichaam van een 23-jarige man, eveneens uit Delft, werd begin juni gevonden. Een zesde surfer uit de groep overleefde het drama.

Getrainde surfers

De slachtoffers waren allemaal ervaren surfers. Vermoedelijk ging het mis door harde wind en een tegengestelde stroming. Mogelijk heeft ook de grote hoeveelheid schuim op de golven een rol gespeeld.

De mensen die vandaag het water ingingen voor het eerbetoon hadden bloemen meegenomen. Volgens een van hen was de samenkomst een mooie manier om de mannen te herdenken. "Ik denk dat ze niets liever deden dan surfen en in het water zijn."

STER reclame