Philipp Max PSV

PSV heeft een nieuwe linksback binnen. De Duitser Philipp Max komt over van FC Augsburg voor een transfersom van naar verluidt 8 miljoen euro. Hij heeft voor vier jaar getekend in Eindhoven.

Met de 26-jarige Max heeft trainer Roger Schmidt - na het aantrekken van doelman Yvon Mvogo - opnieuw een gewenste versterking binnen. Max moet een belangrijke rol vervullen in de aanvallende voetbalstijl van zijn trainer en landgenoot.

Op basis van zijn doelpunten en assists van afgelopen seizoen staat Max in een fraai rijtje. Bekijk die hieronder:

PSV was al geruime tijd op zoek naar een definitieve invulling van de linksachterpositie. Na het vertrek van Angeliño vorige zomer kregen Olivier Boscagli, Toni Lato en Michal Sadílek op die positie een kans, maar zij presteerden in de ogen van de clubleiding niet naar behoren. Ook Nick Viergever is een optie als linkerverdediger, maar komt in het centrum van de defensie beter tot zijn recht.

Halverwege vorig seizoen werd daarom Ricardo Rodríguez gehuurd van AC Milan. De Eindhovenaren wilden de Zwitser graag definitief inlijven, maar hij bleek te duur en vertrok naar Torino.

Philipp Max in het shirt van FC Augsburg, juichend na een goal tegen 1. FC Köln (juni 2020) Pro Shots

Max komt in Eindhoven binnen met bijna 150 Bundesliga-wedstrijden in de benen. Voor FC Augsburg, waar hij nog twee jaar onder contract stond, speelde hij bij Karlsruher SC, Schalke 04 en in de jeugd van Bayern München. Hij won zilver met het Duitse elftal op de Olympische Spelen van 2016.

Philipp is de zoon van voormalig profvoetballer Martin Max, die één interland voor Duitsland speelde en als speler van 1860 München Bundesliga-topscorer werd in de seizoenen 1999/2000 en 2001/2002 met respectievelijk 19 en 18 goals. Max senior won bovendien met Schalke 04 de UEFA Cup (1997) en met Borussia Mönchengladbach de Duitse beker (1995).

Kersverse PSV'er Max: 'Waarom Löw niet belt? Ik weet het niet'

STER reclame