Ilias Bronkhorst schermt de bal af namens Telstar

FC Volendam loopt meteen averij op: gelijkspel bij Telstar

FC Volendam heeft bij de start van de Keuken Kampioen Divisie meteen punten gemorst. Op bezoek bij Telstar kwam de nummer drie van afgelopen seizoen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg, in een speciaal shirt gehuld ter ere van de zaterdag 80 jaar geworden clubicoon Simon Kistemaker, nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Ilias Bronkhorst gaf de bal na een corner het laatste zetje, nadat doelman Nordin Bakker niet vrijuit ging.

Bakker maakte bij de 2-0 wederom een matige indruk. Bij een voorzet vanaf links van Shayne Pattynama dook hij over de bal heen. Met hulp van Volendam-verdediger Derry Murkin kon gelegenheidsspits Bronkhorst zo zijn tweede goal van de middag vieren.

Ilias Bronkhorst scoort 1-0

Vlak voor rust noteerde het tot dan toe teleurstellende FC Volendam de aansluitingstreffer. Nick Doodeman schoot op aangeven van Jari Vlak diagonaal raak voor de Volendammers.

De formatie van trainer Wim Jonk kwam na rust sterker voor de dag en halverwege de tweede helft resulteerde dat in de gelijkmaker. Invaller Zakaria El Azzouzi kon van dichtbij ongehinderd binnen koppen. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren.

Ook Go Ahead Eagles wist zijn eerste wedstrijd niet te winnen. De nummer vijf van afgelopen jaargang kwam op bezoek bij FC Dordrecht niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Roda JC maakt geen fout

Roda JC bleef op de eerste speeldag wel foutloos. Jong Ajax, met liefst vijf debutanten, werd in Amsterdam met 4-0 verslagen.

Roland Alberg opende de score na ruim twintig minuten spelen door een afvallende bal met links knap binnen te schieten. Kort daarvoor moest Roda JC-keeper Jan Hoekstra geblesseerd het veld verlaten.

In de tweede helft kreeg Roda JC een strafschop na een overtreding van Kenneth Taylor op Stefano Marzo. Jordy Croux ging achter de bal staan en passeerde Kjell Scherpen.

In de slotfase kopte Kees Luijckx uit een corner raak en maakte Niek Vossebelt er in blessuretijd zelfs nog 4-0 van.