Tahith Chong
NOS Voetbal

Na Feyenoord ligt ook Werder Bremen dwars bij Jong Oranje: geen Chong

De problemen voor Jong Oranje stapelen zich op. Werder Bremen weigert Tahith Chong af te staan. Jong Oranje speelt vrijdag in en tegen Wit-Rusland voor de EK-kwalificatie. Dat land geldt als risicogebied wat betreft het coronavirus, wat zou betekenen dat de spelers bij terugkomst uit voorzorg in quarantaine moeten gaan.

Feyenoord wil doelman Justin Bijlow niet naar Jong Oranje laten gaan.

De voetballers die in Nederland spelen, zouden voor tien dagen in quarantaine moeten. In Noord-Duitsland geldt vijf dagen isolatie. De Duitse club houdt Milot Rashica, Milos Veljkovic en Nick Woltemade eveneens thuis.

Quarantaine

Normaal gesproken zijn clubs verplicht hun spelers af te staan aan de nationale ploegen. Vanwege de huidige problematiek met het coronavirus heeft de wereldvoetbalbond FIFA onlangs in samenspraak met de Europese federatie UEFA besloten dat de clubs hun spelers thuis mogen houden als ze anders minimaal vijf dagen in quarantaine zouden moeten gaan.

Voor de internationals van het Nederlands elftal heeft de overheid al een uitzondering gemaakt. Zij hoeven niet in quarantaine, ook niet als ze maandag in Zeist aankomen na verblijf in een als 'oranje' aangemerkt gebied. De overheid beslist in de komende dagen over een definitieve regeling voor alle internationale topsporters, onder wie ook de spelers van Jong Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl