Lewis Hamilton op Spa-Francorchamps AFP

Lewis Hamilton staat zondag op het circuit van Spa-Francorchamps op polepositie bij de Grote Prijs van België. De Britse wereldkampioen van Mercedes, die zijn 93ste polepositie binnenhaalde, troefde in de kwalificatie zijn teamgenoot Valtteri Bottas met een halve seconde af.

Max Verstappen start van de tweede rij. De Nederlander kwalificeerde zich als nummer drie voor de grand prix op zijn favoriete circuit. De Red Bull-coureur was maar een fractie van een seconde langzamer dan Bottas. De Fin staat overigens voor het eerst in zijn loopbaan op het Belgische circuit op de eerste startrij.

Mercedes domineerde de kwalificatie, maar Verstappen bleef aardig in de buurt van Hamilton en Bottas. Hij bleef in de kwalificatie slechts 15-duizendste van een tel achter bij Bottas. "Mijn energie was net te vroeg verdwenen", zei de Nederlander.

Drama Ferrari

Voor Ferrari ging de martelgang op zaterdag verder. Na moeizame trainingen slaagden Charles Leclerc en Sebastian Vettel er ternauwernood in de eerste kwalificatiesessie te overleven. Vettel eindigde als dertiende en Leclerc was als nummer vijftien de laatste coureur die zich voor de tweede kwalificatieronde kwalificeerde.

Vorig jaar was Ferrari op Spa-Francorchamps in elke training de snelste, in de kwalificatie de beste en won Leclerc uiteindelijk de race. Zaterdag kwam opnieuw pijnlijk aan het licht dat de vuurrode bolides snelheid missen. Na de tweede kwalificatiesessie zat de racedag er voor Vettel en Leclerc op. Ze kwamen niet verder dan plaats dertien (Leclerc) en veertien (Vettel).

Uitslag kwalificatie GP België

STER reclame