De reddingsboot MV Louise Michel
NOS Nieuws

'Banksy-schip' met migranten vraagt om hulp, Italië vangt 49 mensen op

De Italiaanse kustwacht heeft 49 migranten van het schip MV Louise Michel opgevangen. Een patrouilleschip heeft 32 vrouwen, 13 kinderen en vier mannen aan boord genomen.

Eerder vandaag zei de bemanning van schip in de Middellandse Zee dat verder varen niet verantwoord is. Het schip kon volgens hen niet veilig verder, omdat er te veel migranten aan boord zijn en vooral omdat geen enkel land hen toe wil laten.

In een oproep op Twitter werd om hulp gevraagd. De mannen, vrouwen en kinderen die werden gered, zijn al dagen op zee en zijn ernstig getraumatiseerd, zegt de bemanning. "Het wordt tijd dat ze naar een veilige plek gaan. We hebben onmiddellijk assistentie nodig."

De Louise Michel zoekt in de Middellandse Zee naar migranten die van Afrika naar de EU oversteken. In de loop van deze week heeft de bemanning 219 mensen uit zee opgepikt. Een van hen is overleden. Verzoeken om hulp aan Malta en Italië zouden onbeantwoord zijn gebleven.

Het schip vaart onder Duitse vlag en is genoemd naar een Franse feministische anarchist. Er zijn tien bemanningsleden aan boord.

Het voormalige Franse marineschip zou zijn gekocht met de opbrengst van verkoop van werk van de anonieme Britse kunstenaar Banksy. Zijn woordvoerder wil er niets over zeggen. Het schip is roze en wit geschilderd in een Banksy-achtige stijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl