AFP
NOS Nieuws

Dodental orkaan Laura stijgt in de VS naar veertien

In de Verenigde Staten is het dodental door orkaan Laura opgelopen van zes naar veertien. Met windsnelheden tot zo'n 240 kilometer per uur trok de orkaan over de zuidelijke staten Texas en Louisiana en richtte veel schade aan.

De meeste mensen kwamen om door koolmonoxidevergiftiging nadat ze generatoren binnenshuis hadden aangezet om stroom op te wekken. Ook kwamen vier mensen om het leven door een boom die op hun huis viel en een man verdronk nadat zijn boot in de storm was gezonken.

Ondanks de enorme schade, houden inwoners de moed erin:

Orkaan Laura laat een spoor van vernieling achter: 'Maar we lossen het op'

De categorie 4-orkaan was de zwaarste die sinds orkaan Katrina in 2005 over Louisiana trok. Volgens gouverneur John Bel Edwards zitten in zijn staat nog een half miljoen mensen zonder elektriciteit en zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen.

Ook hebben zo'n 220.000 huishoudens geen water. Het kan nog weken en in sommige gevallen maanden duren voordat dat hersteld is. Edwards heeft de federale regering om financiële hulp gevraagd.

In een tweet waarschuwde hij voor de gevaren van het binnenshuis gebruiken van een generator:

President Trump reist vandaag naar de getroffen staten om de schade op te nemen en mensen te ontmoeten die getroffen zijn door de orkaan.

Eerder trok Laura, toen nog een tropische storm, over Haïti en de Dominicaanse Republiek en richtte daarbij veel schade aan. Zeker 31 mensen kwamen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl