Een van de zebra's overleefde de aanval niet
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Zebra dodelijk gewond bij aanval door neushoorn in dierenpark Emmen

Onder de ogen van bezoekers heeft een neushoorn vanochtend een zebra aangevallen in Wildlands in Emmen. Het dier raakte zodanig gewond dat het dierenpark heeft besloten hem te laten inslapen.

"Al 29 jaar lopen savannedieren zoals zebra's en neushoorns bij elkaar. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt. Vandaar dat wij ervan uitgaan dat het een eenmalig incident betreft", zegt Wildlands-woordvoerder Hanneke Wijshake tegen RTV Drenthe.

Leuke dag uit

"Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd", zegt Wijshake. "Het kan een ongeluk zijn geweest, dat de zebra op de verkeerde plek op een verkeerd tijdstip stond. Mogelijk was het gewoon een tik. De zebra raakte zo gewond dat we geen andere keuze zagen dan hem te laten inslapen."

Het park gaat in gesprek met mensen die iets hebben gezien, zoals de truckchauffeurs die de safaritochtjes over de savanne maken en bezoekers van het park. Wijshake: "Je wilt sowieso niet dat dit gebeurt, maar helemaal niet met mensen die een leuke dag uit hebben en hiermee worden geconfronteerd."

Dode struisvogel

Vorig jaar juni kwam een struisvogel om het leven, ook na een confrontatie met een neushoorn. Of het om dezelfde neushoorn gaat, is nog onbekend. "Wat we toen gedaan hebben, is de struisvogels apart zetten; die waren vrij nieuw op die grote savanne. De neushoorns kennen het gebied goed, dus we gaan er echt van uit dat dit een opzichzelfstaand incident was."

Advertentie via Ster.nl