NOS Sport

Van Gerwen lijdt tweede verlies op rij in Premier League

Michael van Gerwen verkeert naar eigen zeggen niet in de beste vorm van zijn leven. En dus liep hij in de Premier League of Darts tegen zijn tweede nederlaag op rij aan. Dit keer bleek Gary Anderson te sterk: 4-7.

Van Gerwen kwam nog wel op een 4-3 voorsprong, maar daarna was het beste er wel vanaf. Anderson brak de Nederlander op een 4-4 stand en gaf het initiatief daarna niet meer uit handen.

Woensdag ging Van Gerwen ook al onderuit. Glen Durrant trakteerde hem toen op een 7-3 nederlaag. Op de ranglijst is de Nederlander afgezakt naar de vierde plek.

Van Gerwen begon dinsdag de speciale zesdaagse van Premier League - ingelast om de door de coronacrisis verloren wedstrijddagen in hoog tempo in te halen - nog wel goed met een ruime zege op Rob Cross.

Gastspeler Jermaine Wattimena had donderdag tegen Gerwyn Price geen schijn van kans: 0-7. Rob Cross verloor met 7-4 van Durrant en viel daardoor als eerste af.

De Premier League of Darts was zes van de zeventien speelronden onderweg toen de competitie door het coronavirus werd onderbroken. Er wordt nu van 25 tot en met 30 augustus een inhaalslag gemaakt met zes opeenvolgende speelronden achter gesloten deuren in Milton Keynes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl