NOS Nieuws

Grapperhaus: spijt van overtreden coronaregels bij huwelijk

Minister Grapperhaus heeft er spijt van dat afgelopen zaterdag bij zijn huwelijk niet steeds de anderhalvemeterregel is gerespecteerd. Grapperhaus trouwde zaterdag in Bloemendaal en op beelden van SBS Shownieuws is te zien dat mensen op de trappen van het stadhuis dicht bij elkaar staan.

Geen anderhalve meter afstand op bruiloft minister Grapperhaus

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Veiligheid en Justitie) voltrok de trouwceremonie. Ook zij heeft spijt betuigd dat het niet gelukt is overal afstand te houden.

Grapperhaus benadrukt dat vanwege de coronaregels de bruiloft expres "in een kleine setting is gevierd", met alleen de gezinnen en een paar goede vrienden en dat het feest om die reden is uitgesteld. Grapperhaus voegt eraan toe dat hij vóór en tijdens de huwelijksdag de mensen er voortdurend op heeft gewezen dat ze afstand moeten houden als ze niet tot hetzelfde huishouden horen en dat ze ook de andere coronaregels moeten respecteren.

Maar hij voegt eraan toe dat hij begrijpt dat mensen kritisch naar de beelden kijken en vragen hebben over de naleving van de maatregelen: "Juist ook omdat ik als minister van Justitie en Veiligheid het belang van naleving continu benadruk". Grapperhaus erkent dat er "helaas momenten zijn geweest waar de anderhalve meter niet in acht is genomen". Hij vindt dat hij als minister van Justitie altijd het goede voorbeeld moet geven.

Grapperhaus: spijt van gang van zaken op huwelijk

De vraag of hij Nederland de komende maanden nog vermanend kan toespreken, beantwoordt Grapperhaus met ja. Hij benadukt dat corona blijvend moet worden bestreden. "Als iemand een keer een regel heeft overtreden, heb ik steeds gezegd dat de rechter moet toetsen wat er aan de hand is en of een boete terecht is opgelegd."

Verdient de minister zelf een boete? "Dat is niet aan mij, dat zal altijd door de autoriteiten en door de rechtspraak moeten worden beslist, misschien wel aan de hand van de foto's".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl