Mizzle Media

Een appartement in Amsterdam-Zuidoost is vannacht rond 03.30 uur beschoten. In de ruit zitten meerdere kogelgaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

Volgens Het Parool woont de moeder van de dinsdag neergeschoten rapper Danzel S. in het appartement. Hij zou lid zijn van een rapformatie die volgens de krant gelinkt wordt aan internationale drugshandel.

De politie wil niks zeggen over de identiteit van de bewoner en onderzoekt of er een verband is tussen de twee schietpartijen. Er is nog niemand aangehouden.

Het gebied rondom het appartementencomplex is vannacht tijdelijk afgezet. Er zijn meerdere kogelhulzen gevonden op een pad dat langs het complex loopt.

Het appartement in Zuidoost is waarschijnlijk beschoten vanaf een pad dat langs het complex loopt.

Kogelgaten in de ramen bij de moeder van rapper Bigidadoe

De beschieting van de woning is het derde schietincident in Amsterdam in een week tijd. Dinsdag werd tweemaal geschoten in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Bij de eerste raakte rapper Danzel S. zwaargewond. Het tweede incident was volgens Het Parool in de woning van een andere rapper.

"Bij deze vorm van rap, drillrap, gaat het om het uitdagen van groepen uit andere buurten of steden", zegt Parool-misdaadjournalist Paul Vugts tegen de NOS. "Als je dat de hele tijd doet in nummers of op sociale media, zal je ook een keer echt wat moeten doen. Anders verlies je je geloofwaardigheid. Dan krijg je dus dit soort acties."

Kogels kunnen makkelijk afketsen en iemand raken.

Paul Vugts, misdaadverslaggever Het Parool

De daders schatten de gevolgen daarvan volgens Vugts niet goed in. "Ze willen iemand niet doodschieten, omdat ze geen moord willen plegen met alle strafrechtelijk gevolgen van dien. Maar door in het wilde weg op huizen te schieten, nemen ze alsnog een enorm risico dat dat wel gebeurt. Kogels kunnen makkelijk afketsen en iemand raken."

Burgemeester Halsema heeft camera's laten plaatsen in de straat naar aanleiding van de schietpartijen. Ook wordt er tijdelijk meer gesurveilleerd door de politie.

STER reclame