Harry Maguire in het Nations League-duel met Zwitserland
NOS VoetbalAangepast

Maguire uit Engelse selectie na voorwaardelijke celstraf

Harry Maguire is door een Griekse rechtbank schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging, poging tot omkoping, gebruik van geweld en belediging van de politie. De Engelsman heeft daarbij een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden en tien dagen gekregen. Maguire gaat in beroep tegen de uitspraak.

De uitspraak was voor bondscoach Gareth Southgate reden genoeg om de aanvoerder van Manchester United buiten de selectie te laten voor de Nations League-wedstrijden tegen IJsland en Denemarken. Eerder op de dag was Maguire nog wel opgeroepen.

Ruzie in de kroeg

Maguire werd donderdag op het Griekse vakantie-eiland Mykonos gearresteerd omdat hij verzeild was geraakt in een kroegruzie.

Agenten probeerden daarbij twee strijdende groepen uit elkaar te halen waarna drie mannen zich tegen de politie keerden. Daarbij zou het drietal, onder wie vermoedelijk Maguire, flinke klappen hebben uitgedeeld aan de agenten. Zaterdag mocht hij zijn cel verlaten.

"Ik heb met Harry gesproken en ik heb inzichten die heel anders zijn dan wat er wordt verteld", verklaarde Southgate eerder op de dag zijn keuze. "Maar als de feiten anders uitwijzen zal ik mijn beslissing moeten heroverwegen."

Dat heeft Southgate dus gedaan. Hij heeft geen vervanger voor Maguire opgeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl