Pro Shots
NOS Voetbal

Geen twijfel wie dé held is bij Bayern: 'Neuer was simpelweg ongelooflijk'

Met enkele fraaie en belangrijke reddingen had Manuel Neuer zondagavond een belangrijk aandeel in de zege van Bayern München in de finale van de Champions League.

De 1-0 overwinning van de Duitsers op Paris Saint-Germain was volgens voormalig topkeeper Peter Schmeichel vooral op het conto van de Duitse doelman te schrijven. Zelf won Schmeichel in 1999 de Champions League met Manchester United door in de eindstrijd Bayern te verslaan.

"Neuer was simpelweg ongelooflijk", zei de Deen, die als analist werkzaam is voor de Amerikaanse tv-zender CBS. "Bayern zou dit toernooi met geen enkele andere doelman hebben gewonnen."

  • AFP
    Manuel Neuer neemt het doelnet mee naar huis als trofee
  • Pro Shots
    Manuel Neuer

Ook Thomas Müller erkende de waarde die Neuer had voor het team. "Ik weet niet hoe het er van buitenaf uitzag, maar het voelde alsof we het verdienden. We hadden wat geluk en een zekere Manuel Neuer tussen de palen. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we stonden er wel."

Goed en leuk team

Neuer zelf prees vooral zijn teamgenoten. "We verdienden het, maar het is ook een droom die uitkomt. Ik heb nog nooit in zo'n goed en leuk team gespeeld."

Serge Gnabry sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. "De teamgeest van deze ploeg is geweldig. We blijven vechten voor elkaar en we hebben een sterke band. Hopelijk kunnen we daarop voortborduren en meer prijzen winnen."

Coman: 'Voel het verdriet van heel Parijs'

Matchwinner Kingsley Coman, hij maakte de enige goal, leefde mee met tegenstander Paris Saint-Germain. De Fransman is geboren in Parijs en speelde lang in de jeugdopleiding van PSG.

Kijk hieronder naar de reacties van Bayern-trainer Flick, matchwinner Coman en PSG-coach Tuchel:

Flick haalt gram na CL-winst: 'In november nog geschreven dat we slecht waren'

"Dat doelpunt gaf me een onbeschrijflijk gevoel, maar ik voelde ook het verdriet van heel Parijs. Ze hebben een geweldig seizoen gehad", zei Coman, die zich op achtjarige leeftijd aanmeldde bij PSG.

"Natuurlijk geef ik me voor de volle honderd procent voor Bayern. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niets deed toen ik naar al die verdrietige spelers van PSG keek."

Arjen Robben feliciteerde zijn voormalig ploeggenoten met de zege:

Aan de kant van PSG was de kater groot, maar trainer Thomas Tuchel stapte naar eigen zeggen als trots man van het veld.

"We hebben de laatste weken laten zien dat we alles in huis hebben om iedere titel te pakken. In het voetbal moet je soms geluk hebben. Ik ben ervan overtuigd dat als we als eersten hadden gescoord, wij met 1-0 hadden gewonnen."

Sterspelers Neymar en Kylian Mbappé konden het verschil niet maken, zag ook de trainer. Maar hen iets verwijten wil hij niet. "Natuurlijk wil je dat ze scoren, maar het lukt niet altijd. Neymar toonde mentaliteit en wat Mbappé betreft: het was al een wonder dat hij überhaupt in het veld stond. Hij is net terug van een zware blessure."

Ander Herrera viel Tuchel bij. "We moeten bedenken wat we allemaal hebben gedaan dit seizoen", zei de Spanjaard.

"We hebben vier titels gewonnen en onterecht de Champions League-finale verloren. Ik zal slecht slapen vannacht, het is moeilijk erover te praten, maar vanaf morgen beginnen we weer opnieuw. We hebben iets moois en groots neergezet voor de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl