NOS Sport

Oliveira troeft Miller en Espargaró af en boekt eerste MotoGP-zege

Oliveira verrast met eerste zege in MotoGP

Miguel Oliveira heeft zijn eerste overwinning in de MotoGP geboekt. Bij de GP in Oostenrijk ging de Portugese motorcoureur als derde de laatste bocht in, achter Jack Miller en Pol Espargaró, maar kwam hij met een flitsende inhaalmanoeuvre alsnog als eerste over de streep.

Na vijftien rondes op het circuit van Spielberg werd de GP kort onderbroken na een valpartij van de Spaanse motorcoureur Maverick Vinales. Hij viel hard van zijn motor, gleed na de val een flink stuk door, maar kon daarna wel opstaan en weglopen.

Fabio Quartararo uit Frankrijk, die finishte als dertiende, gaat met 67 punten aan de leiding, gevolgd door de Italiaanse motorcoureur Andrea Dovizioso (56 punten).

Regerend wereldkampioen Marc Márquez sloeg de GP in Oostenrijk over. De Spaanse motorcoureur herstelt nog van een gebroken arm.

Bendsneyder achterin, eerste zege voor Bezzecchi

Bo Bendsneyder speelde in de Moto2 opnieuw geen rol van betekenis. Na zijn 22ste plaats van vorige week, finishte de Nederlandse motorcoureur in de zesde wedstrijd van het seizoen als 24ste in Oostenrijk.

Marco Bezzecchi boekte zijn eerste zege in de Moto2. Tijdens de GP van Stiermarken finishte de Italiaanse coureur als tweede achter Jorge Martin, maar de Spanjaard werd een plek teruggezet.

Marco Bezzecchi viert zijn eerste overwinning in de Moto2

Bezzecchi voerde in de laatste rondes de druk op Martin op en die bleek daar net niet tegen bestand. Hij kwam in de slotbocht buiten de witte lijn en pikte een stukje groen mee. Dat leverde hem een straf op en Bezzecchi de zege.

Zijn landgenoot Luca Marini leidt het Moto2-klassement met 87 punten. Enea Bastianini (Italië) en Martin hebben allebei 79 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl