PSV-trainer Roger Schmidt in gesprek met Jorrit Hendrix
NOS Voetbal

Na drie duels zonder winst maakt Schmidt zich geen zorgen bij PSV: 'Andere energie'

Trainer Roger Schmidt begon met PSV prima aan het voorseizoen. Tijdens het trainingskamp in Duitsland boekte zijn ploeg twee keer een 3-0 zege (weliswaar op twee ploegen uit de derde Bundesliga), maar terug in Nederland werd nog niet gewonnen.

Zowel tegen Vitesse als Willem II werd het 1-1 en zaterdag verloor PSV met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Desondanks heeft Schmidt het volste vertrouwen in zijn ploeg en ziet hij nog geen reden tot paniek. "Ik heb het idee dat we vooruit gaan. Zorgen? Nee, die maak ik me zeker niet."

Goede test

"Dit is een zeer goede test voor ons", vertelde Schmidt na het duel met Frankfurt. "Frankfurt is een sterke, goede ploeg. We hebben wat dingen omgezet in vergelijking met de afgelopen duels en dat kon me wel bekoren. Dit was weer een stap vooruit. Ik denk dat we in totaliteit beter worden. De spelers worden fysiek beter."

Schmidt: "Ik zag een andere energie in de ploeg en natuurlijk hadden we dat graag omgezet in een overwinning, maar dat is helaas niet het geval."

Roger Schmidt neemt het woord tijdens de training van PSV

PSV roert zich voorlopig nog niet op de transfermarkt. De namen van Kevin Kampl (RB Leipzig) en de Zuid-Koreaan Kim Min-Jae, die in China bij de vorige club van Schmidt speelt, vallen vaak. Ook wordt er druk gespeculeerd over een nieuwe doelman.

Schmidt. "Het is moeilijk voor mij om te zeggen of we snel versterking zullen halen. We houden onze ogen open. De jongens die er zijn, werken ontzettend hard. Als we iemand halen, moet het echt een toegevoegde waarde voor het team zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl