Arjen Robben in actie tegen Almere City

Robben beleeft 'leuk halfuur' bij rentree: 'Lekker weer op het veld te staan'

Arjen Robben heeft zijn rentree gemaakt voor FC Groningen in een oefenduel met Almere City. De 36-jarige Robben speelde, met aanvoerdersband, slechts de eerste dertig minuten van de wedstrijd. Dat was zoals vooraf met hem besproken.

Robben was na afloop blij met zijn eerste speelminuten. "Het was heel leuk", vertelde hij. "De kop is eraf. Het was lekker om weer even op het veld te staan en minuten te maken. Maar zo ergens tussen de twintig en dertig minuten was wel het maximaal haalbare."

Blije Robben: 'Dertig minuten voetballen was maximaal haalbare'

Tijdens de voorgaande oefenduels van Groningen was Robben nog gedwongen vanaf de zijlijn toe te kijken, omdat de oud-international nog niet fit genoeg was. De voorbije weken heeft hij intensief aan zijn conditie gewerkt.

"Dat gaat beter", vertelde Robben na zijn rentree. "Het is een kwestie van wennen. Mijn algemene fitheid is er, voor mijn leeftijd ben ik heel fit qua conditie en kracht. Toch moet ik mijn lijf, de pezen en spieren, goed in de gaten blijven houden."

Voor rentree doet Robben warming-up à la Maradona

Toen Robben het veld moest verlaten, stond Almere met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Faris Hammouti. Ramon Pascal Lundqvist, de vervanger van Robben op de rechterflank, kopte vlak voor rust de gelijkmaker binnen. Dat was ook de eindstand in Almere.

"Arjen heeft ruim een jaar niet gevoetbald", aldus trainer Danny Buijs. "Ik hoef dus geen twintig slidings van hem te zien. Hij is nog steeds fanatiek. Maar hij moet ook een beetje slim zijn. Een halfuurtje is voorlopig meer dan genoeg."

Eind juni maakte Robben bekend zijn rentree te maken bij FC Groningen, de club waar hij debuteerde in de Nederlandse eredivisie.