George Russell in actie tijdens de GP van Silverstone AFP

Het Britse Formule 1-team Williams komt in Amerikaanse handen. De renstal wordt overgenomen door Dorilton Capitals, een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten. Eind mei maakte het bedrijf bekend in grote moeilijkheden te zitten.

Williams, een van de iconische teams in de Formule 1, maakte vorig jaar een verlies van 14 miljoen euro. Het team zal onder dezelfde naam blijven racen en ook het hoofdkwartier blijft in het Engelse Grove.

Unanieme steun

"De overname kreeg de unanieme steun van de raad van bestuur van Williams, inclusief Sir Frank, die bepaalde dat de overname het succes van Williams op de lange termijn veiligstelt", aldus de renstal in een persbericht.

Behalve financiële problemen zijn ook de sportieve prestaties van Williams al enkele jaren onder de maat. Ook dit seizoen heeft het team nog geen enkel punt behaald in de Formule 1.

Succesvol verleden

In de jaren tachtig en negentig zag de wereld er heel anders uit voor Williams. Het team pakte negen keer de constructeurstitel (de titel voor renstallen), zeven keer werd een coureur van de formatie wereldkampioen. Onder anderen Alain Prost, Nelson Piquet en Nigel Mansell vierden succes bij Williams.

Op dit moment rijden George Russell en Nicholas Latifi namens Williams in de Formule 1.

STER reclame