Politie
NOS NieuwsAangepast

Duitse Mazda zeer waarschijnlijk betrokken bij dodelijke aanrijding Tamar

De Mazda die door de politie in beslag is genomen in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken, was zeer waarschijnlijk bij de aanrijding betrokken. Dat blijkt volgens de politie uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. Het gaat om een auto met een Duits kenteken.

Het meisje werd eind vorige maand door agenten dood gevonden in de berm langs de dijk tussen Monnickendam en Marken. De politie stelde op basis van remsporen en verwondingen op haar lichaam vast dat een aanrijding haar hoogstwaarschijnlijk fataal was geworden.

Eigenaar nog niet gehoord

Twee weken terug deed de politie een oproep om uit te kijken naar de auto. Dat leverde honderden tips op. Naar aanleiding van die tips werd de Mazda gevonden in Duitsland. Waar precies, wil de politie niet zeggen. De auto stond niet geregistreerd als gestolen. De wagen is in beslag genomen door de Duitse politie en op transport gezet naar Nederland.

De politie weet wie de eigenaar is van de auto, maar het is nog niet bekend of die persoon achter het stuur zat toen het ongeval gebeurde. De eigenaar, een inwoner van Duitsland, is nog niet gehoord. De Nederlandse politie gaat daarover in overleg met de Duitse collega's.

"De eerste stap was om te kijken of de auto te linken was aan het ongeval", zegt een politiewoordvoerder. "De vervolgstap is dat we op zoek gaan naar de bestuurder. De eigenaar zal dan ook zeker worden gehoord."

Op camerabeelden die de politie publiceerde is te zien dat de auto in de nacht dat het meisje overleed in Marken rondreed:

Politie geeft beelden vrij en vraagt hulp van het publiek in zaak dood Tamar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl