Daley Blind (links) en Dusan Tadic gaan met Ajax naar de groepsfase van de Champions League
NOS Voetbal

Ajax zeker van groepsfase Champions League na uitschakeling Lyon

Ajax is zeker van een plaats in de groepsfase van de nieuwe editie van de Champions League. De Amsterdammers profiteren van de uitschakeling van Olympique Lyonnais, dat woensdag in de halve finale verloor van Bayern München (3-0).

Alleen bij een eindzege van Lyon zou Ajax rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League mis zijn gelopen. De Fransen hoopten zich juist via de huidige editie van het miljardenbal te kwalificeren voor het volgende seizoen, nadat dit via de competitie niet was gelukt.

Omdat Champions League-finalisten Bayern en Paris Saint-Germain al zeker waren van plaatsing voor de volgende editie, schuift het rechtstreekse ticket dat is voorbehouden aan de winnaar, door naar Ajax.

Zeker van 40 miljoen euro

De Amsterdammers zijn daarmee verzekerd van veertig miljoen euro aan startpremie. Ajax wist het hoofdtoernooi van de Champions League de laatste twee seizoenen via de voorrondes te bereiken.

De club haalde twee seizoenen geleden negentig miljoen euro op met het bereiken van de halve finales. Vorig jaar werd Ajax in de groepsfase uitgeschakeld, maar verdiende het toch nog ruim 55 miljoen euro aan premies, tv-gelden en recettes.

De groepsfase van de nieuwe editie van de Champions League gaat op 20 oktober van start. AZ hoopt zich via de voorrondes te plaatsen. De Alkmaarders stuiten volgende week op Viktoria Plzen in de tweede voorronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl