Britney Spears
NOS Nieuws

Britney Spears stapt naar rechter om regeling over haar leven aan te passen

Britney Spears wil nooit meer onder curatele staan van haar vader. De zangeres is naar de rechter gestapt om de regeling, waarbij zij de zeggenschap over haar financiën, gezondheid en dagelijks leven verloor, te veranderen.

Spears' vader werd in 2008 tot curator van haar leven benoemd, nadat de zangeres een mentale inzinking had gehad en haar hoofd had kaalgeschoren. James Spears kreeg zeggenschap over bijna alles wat van Britney is.

Vorig jaar gaf hij het stokje om gezondheidsredenen door aan manager Jodi Montgomery. Nu is de 38-jarige Spears naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat haar vader nooit meer Montgomery's plek kan innemen. Het is onduidelijk of Spears wil dat Montgomery wel aanblijft.

Niet meer optreden

"De curatele moet substantieel worden veranderd om de enorme veranderingen in haar leefstijl en haar wensen te reflecteren", staat in de aanvraag van Spears. Zo wil de zangeres bijvoorbeeld niet meer optreden en wil ze dat iemand anders de zeggenschap krijgt over haar financiën.

Spears is voor onbepaalde tijd gestopt met werken. Eerder annuleerde ze al concerten om bij haar familie te zijn. In april vorig jaar werd ze opgenomen in een psychiatrische kliniek, maar ze zei tegen fans dat niemand zich zorgen hoefde te maken. "Alles gaat goed. Mijn familie heeft gewoon veel stress en angst gehad de laatste tijd."

Toch maken fans zich zorgen. De #freebritney-beweging claimt dat Spears tegen haar wil in de regeling zit en haar leven terug wil. Ook heeft de beweging al vaker geprotesteerd. De afgelopen maanden is de hashtag al meerdere keren trending geweest.

Zo ook toen een fan vroeg om geel te dragen als Spears hulp nodig had:

Een Instagram-post van #freebritney-fans

Spears heeft zich nooit eerder uitgelaten over de regeling of de hashtag. Haar vader James deed dat wel, vorige maand. Hij noemde de actie een complottheorie en zei dat hij veel van zijn dochter houdt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl