De Russische ambassade in Den Haag
NOS NieuwsAangepast

Ollongren: politie doet onderzoek naar volgapparatuur in Russische auto

De politie doet onderzoek naar de vondst van elektronische volgapparatuur in de auto van een Russische diplomaat. Dat zegt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, die vanwege het politieonderzoek niet op de kwestie wil reageren.

Gisteren riep het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een gezant van Nederland op het matje vanwege de vondst. Het departement zei dat het plaatsen van spionage-apparatuur de toch al complexe relatie met Nederland niet ten goede komt.

Minister Ollongren zegt daarop dat we "een geschiedenis met Rusland" hebben, vanwege de ramp met de MH17. "Ik denk dat dit steeds meespeelt in de relatie die wij hebben met Rusland".

Twee jaar geleden bracht de Nederlandse inlichtingendienst MIVD naar buiten dat de Russische geheime dienst een hackaanval wilde plegen op het kantoor van de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag.

De politie in Den Haag wil niets kwijt over het onderzoek. Ze wil ook niet zeggen of er door de Russische ambassade aangifte is gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl