Politie in de buurt van de plaats waar de man werd neergeschoten
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

'Door politie doodgeschoten man in Amsterdam was bekende influencer'

De verwarde man die donderdag werd doodgeschoten door de politie in Amsterdam, is vermoedelijk een bekende influencer en fotomodel uit Duitsland.

Volgens AT5, dat zich baseert op Duitse media, gaat het om de 23-jarige Samuel Seewald, die 170.000 volgers op Instagram heeft onder zijn artiestennaam Sammy Baker.

Op de pagina van de man staan veel condoleances en ook op Twitter verschijnen reacties. Zijn vader schrijft op Facebook dat zijn zoon "vermoord is door de Amsterdamse politie".

Agenten zagen afgelopen donderdag hoe een verwarde man met een mes rondliep in de buurt van een speeltuintje in Amsterdam-West. Volgens de politie dreigde hij zichzelf te verwonden met het mes.

Na herhaaldelijk waarschuwen liep de man op de agenten af. Toen de agenten hem wilden aanhouden stak hij volgens de politie om zich heen. Hij zou daarbij een agent in een kogelvrij vest hebben geraakt.

Vermist

Op videobeelden is te zien hoe de politie de man met een politiehond probeert te overmeesteren. Uiteindelijk zijn er drie schoten te horen. Vrijwel direct daarna overleed de Duitser, reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens NH Nieuws was de man al sinds woensdag vermist. De rijksrecherche onderzoekt het incident, zoals gebruikelijk bij fatale schietincidenten door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl