Lewis Hamilton stapt uit zijn auto na het winnen van de GP van Spanje AFP

Lewis Hamilton was gisteren zó goed in de Grand Prix van Spanje dat hij - op Max Verstappen en Valtteri Bottas na - alle Formule 1-coureurs een ronde inhaalde. En dan te bedenken dat hij het tijdens bepaalde delen van de race zelfs nog rustig aan deed.

De 35-jarige Brit kon zelf ook amper bevatten hoe superieur zijn optreden was geweest. Hij voelde zich een met zijn auto. "Ik was in een andere wereld, ik had niet eens door dat ik aan het laatste rondje bezig was. Ik had nog uren kunnen doorgaan."

"Ik ben nog nooit zo goed geweest", ging de Mercedes-coureur verder. "Dit is topvorm. Ik steeg vandaag boven mezelf uit. Het voelde alsof ik on a high zat. Dit was een van mijn perfecte races. Ik heb veel gewonnen, maar dit was misschien wel de beste zege."

Hamilton is hard op weg om voor de zevende keer wereldkampioen te worden en het stempel grootste coureur aller tijden te verdienen. Met een zevende titel komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher en het record van meeste GP-zeges van de Duitser heeft hij inmiddels ook in het vizier: 88 om 91. En dan te bedenken dat Hamilton nog zeker drie jaar wil racen.

In Barcelona ging Hamilton zijn illustere voorganger Schumacher al wel voorbij als het gaat om podiumplaatsen. De teller staat voor de Brit nu op 156.

Hamilton is vaak alleen

Hamilton is er zo op gebrand om te winnen, dat hij iedere minieme kans op besmetting met het coronavirus probeert uit te sluiten. "Ik ben vaak alleen. Ik doe er alles aan fit en gezond te blijven. Ik zie amper familie en vrienden. Ik wil niet dat een besmetting mijn titeljacht om zeep helpt."

Max Verstappen lijkt minder bang voor het coronavirus. De Nederlandse nummer twee in de WK-stand kreeg deze week veel kritiek van fans op sociale media omdat hij tijdens een lunch met zijn vader Jos en voormalig coureur Riccardo Patrese in Monte Carlo niet de gepaste afstand hield.

Hamilton is van zins alle records te breken en zich door niets of niemand van de wijs te laten brengen. Ook het racismedebat waar hij zich veelvuldig in mengt, tast zijn racekwaliteiten niet aan.

"Dit seizoen is geen sprint, maar een marathon. Los daarvan blijf ik strijden voor diversiteit en tegen racisme, maar ik blijf scherp. Op het circuit laat ik me niet van het hoofddoel afleiden. Ik benut het podium waarop ik presteer om te benadrukken wat ik belangrijk vind."

STER reclame