Veel wateroverlast in Wezep
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Wateroverlast én -pret door stevige onweersbuien

Plaatselijk noodweer heeft op verschillende plekken in het land tot wateroverlast geleid. In Wezep kwamen gisteravond straten blank te staan. "Bij de dorpskerk ligt een meer voor de deur", zei journalist Stefan Verkerk tegen Omroep Gelderland.

Bij verschillende woningen in Wezep sloegen de stoppen door en zaten de bewoners zonder stroom. Voor sommigen was de vele regen erg welkom.

Sommige pakten de kano erbij en sommige jongeren hadden de grootste lol door het water in de straten:

Kanoën door de straten in Wezep

Ook in Lelystad en de Noordoostpolder kwam vannacht veel water naar beneden en bleef het onweer urenlang hangen.

Straten stonden blank, maar volgens Omroep Flevoland hoefde de brandweer niet in actie te komen.

Tussen Groningen en Groningen Europapark rijden geen treinen. Op het traject is de bliksem ingeslagen. Treinen van de NS rijden volgens de reisplanner niet, Arriva rijdt wel. RTV Noord meldt dat tussen Groningen en Assen snelbussen rijden. De NS verwacht dat de problemen rond 11.00 uur zijn opgelost.

Ook in Overijssel was het een 'flitsende' nacht, schrijft RTV Oost. Het onweer ging uren door. "Gevaarlijk was het niet", legt weerman Ton ten Hove uit. Het weer verandert de komende tijd wel. "Na de hitte krijgen we warmte."

De bliksemflitsen in Overijssel waren tot 100 kilometer ver te zien. "Het was optisch een bijzonder spectaculair fenomeen, vooral het hoge onweer. Dat zijn horizontale bliksemontladingen."

In Enkhuizen had de brandweer vannacht de handen vol aan wateroverlast, schrijft het Noordhollands Dagblad. Een winkel stond onder water en ook moest de brandweer meerdere laadplekken bij transportbedrijven leegpompen.

Advertentie via Ster.nl