Novak Djokovic AFP

Novak Djokovic doet in tegenstelling tot onder anderen Kiki Bertens en Rafael Nadal wel mee aan de US Open, die vanaf 31 augustus starten. De Serviër acht het verantwoord de reis naar New York te maken.

"Het was geen makkelijke beslissing met alle obstakels en uitdagingen die er van alle kanten bij komen kijken, maar het vooruitzicht om weer te kunnen spelen maakt me enthousiast", zegt Djokovic in een verklaring.

Djokovic doet ook mee aan het masterstoernooi van Cincinnati, dat in de week voorafgaand aan de US Open ook in New York plaatsvindt.

Veel afmeldingen

De US Open-organisatie kreeg de voorbije weken flink wat afmeldingen binnen vanwege de coronapandemie, omdat tennissers het reizen en een mogelijke quarantaineverplichting bij terugkomst niet zien zitten.

De 33-jarige Djokovic heeft overigens een belangrijk motief om de US Open te spelen. Hij staat momenteel op zeventien gewonnen grandslamtitels en kan bij winst van de US Open een stapje dichter bij Roger Federer (twintig titels) en Rafael Nadal (negentien) komen.

Kritiek

Djokovic was in juni nog het mikpunt van kritiek door tijdens een zelf georganiseerd toernooi, de zogeheten Adria Tour, in een aantal Balkanlanden met diverse collegatennissers een nachtclub in Servië op te zoeken.

Rondom het toernooi bleek bovendien dat er nauwelijks maatregelen waren genomen om het coronavirus in te dammen.

Niet veel later werd bekend dat onder anderen Djokovic, zijn coach Goran Ivanisevic, Grigor Dimitrov en Borna Coric positief hadden getest op het coronavirus. Het viertal was aanwezig op het toernooi.

Grigor Dimitrov, Alexander Zverev en Novak Djokovic tijdens de Adria Tour in juni AFP

STER reclame