Regio 15

De politie heeft in de Haagse Schilderswijk vier aanhoudingen verricht bij confrontaties met een grote groep jongeren.

De jongeren gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar het verkeer, draaiden brandkranen open, richtten vernielingen aan en stichtten brand, zegt de politie. Volgens ooggetuigen ging het om een groep van zo'n 100 tot 150 jongeren.

De Mobiele Eenheid werd ingezet om een einde te maken aan de rellen:

Vier aanhoudingen bij rellen in Haagse Schilderswijk

De problemen begonnen rond 20.00 uur. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de orde in de wijk te herstellen. Ook de ME werd met stenen en vuurwerk bekogeld. Pas in de loop van nacht werd het rustig.

Na afloop klaagden meerdere agenten over oorsuizingen, omdat er dicht bij hen zwaar vuurwerk was ontploft. Bij de rellen zijn meerdere auto's vernield. Ook drie politieauto's liepen schade op.

Drie verdachten zijn opgepakt voor samenscholing, de vierde voor vernieling. De politie meldde aanvankelijk dat de drie verdachten ook waren opgepakt voor openlijke geweldpleging, maar trok die verdenking snel weer in.

Dinsdagavond was het ook al onrustig. De politie kreeg uit verschillende plaatsen in de stad meldingen over opengedraaide brandkranen. Twee jongeren werden op heterdaad betrapt. Ze gingen ervandoor op een brommer, maar werden na een achtervolging aangehouden.

Drinkwaterbedrijf Dunea heeft inmiddels sloten op ongeveer twintig brandkranen in Den Haag geplaatst.

STER reclame