In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Automobilist valt in slaap en rijdt Haags terras op, twee gewonden

Een automobilist is vanochtend ingereden op een terras in een winkelstraat in de Haagse wijk Rustenburg Oostbroek. Twee terrasbezoekers raakten lichtgewond. De bestuurder was volgens de politie achter het stuur in slaap gevallen.

Het terras zat vol op het moment van het ongeluk, zegt een medewerker van het café tegen Omroep West: "Voor het terras staat een hokje waar mindervaliden hun wagentje in kunnen zetten. De auto is blijkbaar uit de bocht gevlogen en tegen dit hokje aangekomen. Vervolgens duwde hij het hokje tegen een aantal tafels aan en vielen de mensen aan die tafels op de grond."

De bezoekers kwamen er met lichte verwondingen van af. "Mensen zijn vooral geschrokken. Met de verwondingen viel het gelukkig wel mee." De klap was straten verderop te horen, schrijft een Twitteraar.

De automobilist was volgens de politie achter het stuur in slaap gevallen. "Vermoedelijk door de warmte. Er was dan ook geen opzet in het spel", laat de politie weten. De man is aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval.

Advertentie via Ster.nl