Romain Bardet in de kleuren van zijn huidige ploeg AG2R
NOS Wielrennen

Klassementsrenner Bardet naar Sunweb; Van Avermaet vindt onderdak bij AG2R

Team Sunweb heeft zich versterkt met Romain Bardet. De Franse klimmer komt over van AG2R, waar hij zijn gehele profcarrière heeft gereden. AG2R heeft direct een nieuwe renner aangetrokken. Klassiekerspecialist Greg Van Avermaet rijdt komend seizoen voor de Franse WorldTour-formatie.

Bardet heeft zich de afgelopen seizoenen voornamelijk laten zien in de Tour de France. Hij won drie etappes en zette goede klassementen neer. In 2016 eindigde de 29-jarige Fransman als tweede in het algemeen klassement, een jaar later werd hij derde. Vorig jaar won Bardet het bergklassement.

Ook werd hij in 2018 tweede in de wegrace op de WK en reed hij naar een tweede plaats in Strade Bianche en een derde plek in Luik-Bastenaken-Luik.

Bardet heeft voor twee seizoenen getekend bij de Duitse formatie. "Deze kans komt op het juiste moment in mijn carrière en ik ben erg gemotiveerd om met het team en de groep veelbelovende renners te gaan werken", liet hij weten in een verklaring op de website van Sunweb.

Bij de wielerploeg fietsen onder anderen Cees Bol, Michael Matthews, Nicholas Roche, Sam Oomen en Wilco Kelderman. Van die laatste twee loopt het contract eind dit jaar echter af. De verwachting is dat ze zullen vertrekken. Oomen zou overstappen naar Jumbo-Visma, Kelderman naar Bora.

Bardet kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur, waar hij zich vooralsnog niet richt op een specifiek doel. "Bij Team Sunweb heb ik de mogelijkheid om te starten zonder specifieke verwachtingen of een specifieke race om te mikken. In plaats daarvan zullen we ons eerst concentreren op de basis: hard werken en op alle mogelijke gebieden proberen te verbeteren. Daarna zullen we kijken naar raceschema's en doelen."

Greg van Avermaet maakt de overstap naar AG2R

Van Avermaet heeft voor drie jaar getekend bij de ploeg waar Bardet vertrekt. Hij komt over van CCC, dat na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. CCC, een Poolse schoenenfabrikant, is zwaar getroffen door de coronacrisis en heeft zich teruggetrokken uit het wielrennen.

De 35-jarige Belg won in zijn profcarrière al 41 koersen, waaronder klassiekers als Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem, maar ook verschillende etappes in de Tour de France en de Vuelta. Bovendien is hij de regerend olympisch kampioen.

De doelen van Van Avermaet veranderen met zijn overstap niet. "Dat blijven het winnen van wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix en etappes in de Tour de France en de gele trui zolang mogelijk dragen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl