De brandweer bij het verpleeghuis in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Koelsystemen verpleeghuizen uitgevallen, bewoners in Rotterdam onwel

De koelinstallaties van een verpleeghuis in Rotterdam en een in Barendrecht die vandaag waren uitgevallen, functioneren weer.

In de Rotterdamse vestiging werden verschillende bewoners onwel door de hitte. Volgens de brandweer zijn in Barendrecht geen mensen onwel geworden, meldt Rijnmond. Op beide locaties was ambulancepersoneel om de mensen extra zorg te bieden.

De airconditioning bij de verpleeghuizen van Humanitas aan de Carnissedreef in Rotterdam en de Klarinetweg in Barendrecht was uitgevallen nadat het onderdeel op het dak dat lucht afvoert oververhit was geraakt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

De brandweer was zowel in Rotterdam als in Barendrecht uitgerukt om het dak nat te spuiten. "Dit koelen bleek voldoende om de koelinstallaties weer op te starten. We blijven de installaties monitoren, omdat het ook de komende dagen warm zal zijn. Humanitas zal op zoek moeten naar een permanente oplossing", aldus de woordvoerder.

Coronagevallen

In het verzorgingshuis in Rotterdam wonen drie mensen die besmet zijn met het coronavirus. Aanvankelijk werd gezegd dat zij verplaatst zouden worden naar andere locaties, maar omdat het probleem al was verholpen, kon iedereen thuisblijven, zegt de Veiligheidsregio.

  • Media-TV/Nick den Engelsman
  • Media-TV/Nick den Engelsman
    Ook in Barendrecht is de brandweer ter plaatst om het dak nat te spuiten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl