Robin Frijns afgelopen februari in actie in Mexico
NOS Sport

Frijns dicht bij Formule E-zege in Berlijn

Robin Frijns heeft in de Formule E zijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken. De Limburger kwam in de derde van zes races in Berlijn vlak na winnaar Maximilian Günther over de finish.

Jean-Éric Vergne, gestart vanaf pole, werd derde. Klassementsleider António Félix da Costa, winnaar van de laatste drie races, werd als vierde afgevlagd.

Frijns zat Günther in de laatste ronde dicht op de hielen, maar slaagde er net niet in de Duitser te passeren. "Heel fijn om terug op het podium te zijn", zei Frijns. "Ik ben blij met P2, dit levert me goede punten op."

Günther klom met zijn overwinning naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Hij heeft met 69 punten nog altijd ruime achterstand op de Portugees Da Costa, die met 137 punten de ranglijst aanvoert.

Nyck de Vries kwam zaterdag als zestiende over de streep. Hij staat met dertig punten op de veertiende plaats in het klassement.

Het Formule E-seizoen werd in maart na vijf races stilgegeld wegens de uitbraak van het coronavirus. Het seizoen wordt afgemaakt in Berlijn, waar in korte tijd zes races worden gehouden. De laatste is volgende week zondag.

Bekijk hieronder een video over hoe de Formule E in zijn werk gaat.

Formule E: hoe gaat het er in deze klasse aan toe?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl