Verdriet en ongeloof overheerst bij de wake in het Vondelpark NH Nieuws

In het Amsterdamse Vondelpark hebben tientallen Libanese expats en Amsterdammers de explosie in Beiroet herdacht. Door de enorme explosie in de haven van de Libanese hoofdstad vielen zeker 155 doden en duizenden gewonden. Honderdduizenden inwoners van Beiroet raakten dakloos.

Bij de wake in het Vondelpark overheerste verdriet en ongeloof. "Als je het met Amsterdam vergelijkt dan zou het gaan om de buurt van de Pijp of heel Oud-West die ineens ontploft", zegt een van de organisatoren tegen NH Nieuws.

Voor mede-organisator Tracy Saad komt het heel dichtbij. "Mijn woning is totaal vernield. Bij één van mijn beste vrienden in Beiroet is zijn hele woning tot stof vergaan", vertelt ze. "Nu blijkt er ook het lichaam van een 13-jarig jongetje te zijn gevonden. Waarom moest dit gebeuren? Hoe kon dit zo plaatsvinden?"

Als het aan Tracy Saad ligt, blijft het niet alleen bij de wake in het Vondelpark. Ze is al druk bezig met een inzamelingsactie om de mensen in Beiroet te helpen. Zo konden mensen tijdens de wake een tas met spullen achterlaten.

"We hebben inmiddels al zestig tassen met spullen ontvangen die we gaan toesturen, maar we hebben natuurlijk veel meer nodig dan dat. Gelukkig heeft ook het Rode Kruis nu een gironummer geopend om mensen in Beiroet te helpen."

STER reclame