Kiki Bertens tijdens een demonstratietoernooi in juli in Berlijn Pro Shots

Kiki Bertens heeft besloten om over drie weken niet mee te doen aan de US Open. Een reis naar New York zou betekenen dat ze niet optimaal op haar geliefde Roland Garros kan verschijnen.

"Na lang nadenken heb ik besloten niet naar Amerika te gaan voor het toernooi van Cincinnati en de US Open. De situatie rond covid-19 is nog zorgwekkend. Gezondheid staat voorop en de controle over dit virus heeft prioriteit", schrijft ze op haar Instagram-pagina.

"Onze premier heeft gisteren ook aangegeven dat we na Amerika twee weken in quarantaine moeten. Dat zou de voorbereiding op mijn geliefde gravel in Rome en Parijs in de weg zitten."

Propvolle kalender

Op de door corona in elkaar geschoven kalender begint de US Open op 31 augustus. Roland Garros staat al twee weken later op het programma.

Gravel is de favoriete ondergrond van Bertens. Vorig jaar won ze het prestigieuze toernooi van Madrid en in 2016 haalde ze op Roland Garros de laatste vier. Bij de US Open, dat op hardcourt gespeeld wordt, kwam ze nooit voorbij de derde ronde.

Afmeldingen US Open

De ene na de andere tennisser meldt zich vanwege het coronavirus af voor de US Open. Rafael Nadal, Ashleigh Barty, Stan Wawrinka en Nick Kyrgios zijn de grootste namen.

Roger Federer is er vanwege een knieoperatie ook niet bij en Novak Djokovic twijfelt - net als veel van zijn collega's - nog of hij naar New York moet afreizen.

STER reclame