Lange Frans
NOS NieuwsAangepast

Politici vol onbegrip over 'speculaties aanslag op Rutte'

Politici van CDA en ChristenUnie hebben met afschuw gereageerd op uitspraken van rapper Lange Frans en zijn gast Janet Ossebaard. In een aflevering van zijn podcast fantaseren de twee onder meer over een aanslag op premier Rutte.

Op Twitter wordt een fragment gedeeld waarin Ossebaard een aantal politici en andere mensen opnoemt die volgens haar gaan 'vallen': "Mark Rutte, Geert Wilders, het koningshuis, allemaal". Presentator Lange Frans reageert daarop met: "En moeten we dat zelf doen, of gaat er hulp komen?"

Ossebaard zegt over premier Rutte: "Wat moeten we doen, die man doodschieten? Ik ga het niet doen, want ik wil graag mijn karma schoon houden. Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben." Lange Frans zegt onder meer: "Ik kan goed schieten, het is niet dat ik zou missen."

Onder meer ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt reageren vol onbegrip.

"Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng", schrijft ChristenUnie-leider Segers.

Janet Ossebaard (53) verwierf enige bekendheid door theorieën over graancirkels, daar wordt eerst ook over gesproken in de podcast. Tegenwoordig houdt ze zich bezig met het coronavirus. Ze stelt onder meer dat corona "een griepje is, bedacht door Bill Gates". Verder stelt ze dat het supersnelle 5G-netwerk een rol speelt; bewijs daarvoor ontbreekt.

Lange Frans werd bekend door zijn muzieknummers met Baas B. Na zijn muziekcarrière richtte hij zich onder meer op een radiocarrière. Tegenwoordig maakt hij dus ook een podcast.

In een reactie op Twitter benadrukt Lange Frans eerst het grote aantal views op zijn podcast en de positieve berichten die hij zou hebben ontvangen. Excuses maakt hij niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl