Dylan van Baarle komt over de finish na de eerste etappe van de Route d'Occitanie Getty Images
Sport en corona

Het wielerseizoen komt weer op gang. Zaterdag was in Italië de Strade Bianche, de komende weken volgen andere grote wielerwedstrijden. Nog niet overal lijkt men echter doordrongen van de strikte veiligheidsmaatregelen die vanwege het coronavirus nageleefd moeten worden.

In Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld, in de Route d'Occitanie, was de gewenste scheiding tussen renners en publiek bepaald niet waterdicht. Na afloop van de race zondag konden fans daar gewoon mengen tussen de coureurs en hun begeleiders. Team Ineos-renner Dylan van Baarle vertelde erover in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

"Dat heb ik vandaag meegemaakt, ja. Bizar. Onze verzorgers proberen er dan alles aan te doen om ons mondmaskers te geven, maar mensen willen nog steeds je bidon uit de fiets trekken", aldus Van Baarle.

"Ik vind dat het vrij mild is met de restricties hier. Als je ook ziet hoeveel mensen er langs de kant staan zonder mondmasker, daar verbaas ik me over."

Beluister hieronder het interview met Dylan van Baarle.

Van Baarle: 'Als het zo in de Tour gaat, wordt het een lastig verhaal'

Vanwege de chaotische situatie na afloop deed Team Ineos - waarvoor ook de Tour de France-winnaars Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal rijden - zijn beklag bij de organisatie rond de voorzorgsmaatregelen.

Van Baarle: "Als het zo in de Tour gaat, wordt het een lastig verhaal."

De Tour de France begint op 29 augustus aan de Côte d'Azur. De race speelt zich af in de zuidelijke helft van Frankrijk.

STER reclame