Verstappen: 'Dat is wijsheid achteraf, ik ben blij met tweede plaats' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Als Max Verstappen bij de knotsgekke Grote Prijs van Groot-Brittannië geen late pitstop had ingelast om op zachtere banden de snelste rondetijd te kunnen rijden, was hij waarschijnlijk eerste in plaats van tweede geworden.

Wijsheid achteraf, beseft Verstappen, die na afloop dan ook niet wilde mijmeren over hoe het had kunnen zijn. "Nee, want als Bottas geen lekke band had gehad, word ik derde. Dus, we hebben gewoon geluk gehad en een plek gewonnen", zegt hij tegen Ziggo Sport.

Overal lekke banden

Verstappen profiteerde in Groot-Brittannië van een lekke band bij Valtteri Bottas en zag ook de andere Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, in de laatste ronde nog lek rijden De zesvoudig wereldkampioen kon hij echter net niet meer inhalen.

De snelste rondetijd reed hij wel en dat leverde hem een bonuspunt op. In die zin was het een geslaagde pitstop. "En dat is ook fijn."

Pro Shots

Verstappen reed lange tijd in niemandsland. "Tot de laatste drie ronden was het eigenlijk een hele saaie wedstrijd voor mij. Ik had niet veel te doen. Twee auto's voor me die wegrijden (de Mercedessen, red.) en achter me een nog groter gat.

Volgend weekend is er weer een race op Silverstone. Verstappen verwacht niet dat Mercedes dan minder dominant zal zijn. "Als ze problemen hebben met hun banden zijn ze een halve seconde langzamer, maar nog altijd snel genoeg."

STER reclame