Vormer grijpt met Club Brugge naast dubbel; Antwerp wint bekerfinale

Antwerp verrassend te sterk voor Club Brugge in bekerfinale

Antwerp heeft ten koste van Club Brugge de Belgische beker veroverd. In de eerste voetbalwedstrijd in België sinds maart tekende Lior Refaelov voor het enige doelpunt: 1-0.

Landskampioen Club Brugge, waar aanvoerder Ruud Vormer de hele wedstrijd meedeed, greep daarmee naast de dubbel. Voor Antwerp is het de eerste prijs in 28 jaar.

Refaelov scoort tegen oude club

In het lege Koning Boudewijnstadion in Brussel was Antwerp in de openingsfase het dichtst bij een treffer. Club Brugge-doelman Simon Mignolet voorkwam een aantal keer dat zijn ploeg op een vroege achterstand kwam.

Halverwege de eerste helft kwam Antwerp, dat in het voorbije seizoen in de Belgische competitie als enige van Club Brugge won, toch tot scoren. De Israëliër Refaelov, die zeven jaar in Brugge speelde, gleed de bal binnen tegen zijn oude club.

In het Koning Boudewijnstadion waren geen toeschouwers welkom

Na de pauze ging Club Brugge nadrukkelijk op jacht naar de aansluitingstreffer. Tot een stortvloed aan kansen leidde dat niet, al stichtte met name invaller Youssouph Badji het nodige gevaar.

Bij Antwerp vloeiden de krachten in de loop van de tweede helft weg, maar de ploeg hield stand. In de slotfase ging een afstandsschot van Club Brugge-aanvaller Siebe Schrijvers maar net voorlangs.