NOS SportAangepast

Hogenkamp verovert vierde nationale tennistitel; Brouwer pakt zijn eerste

Nationaal tenniskampioenen: 'Dankzij ranking kunnen rondkomen in coronatijd'

Richèl Hogenkamp is voor de vierde keer Nederlands kampioene geworden. De 28-jarige tennisster, die de titel ook in 2009, 2014 en 2015 veroverde, had in de finale niets te duchten van de pas 17-jarige Bente Spee: 6-2, 6-2.

Spee greep vorige week de titel bij de junioren en verraste in de halve finales Arianne Hartono. Tegen Hogenkamp, die in de drie duels op weg naar de finale in Amstelveen slechts negen games had verloren, kon ze geen vuist maken.

Negen games op rij

Voor een handvol toeschouwers bleef Spee op het gravel tot 2-2 bij. Hogenkamp, die als eerste was geplaatst op de NK, won vervolgens negen games op rij, waarna Spee in de slotfase nog even tegenspartelde.

Bedwinger Haase verliest finale

Bij de mannen veroverde de 24-jarige Gijs Brouwer zijn eerste nationale titel. De in de Verenigde Staten geboren tennisser versloeg in de finale de 20-jarige Jesper de Jong met 7-6 (5), 5-7, 6-1, 6-4.

Gijs Brouwer

De Jong had eerder deze NK Robin Haase (de kampioen van 2014, 2015 en 2017) en titelhouder Tim van Rijthoven geklopt. Brouwer rekende in de halve finales af met zijn trainingsmaatje Jelle Sels.

Brouwer, die op de wereldranglijst terug te vinden is op plaats 490, won in de finale tegen De Jong dankzij een gelukkige netbal de eerste set. In de tweede leverde hij bij een stand van 5-5 zijn service in.

De Jong (nummer 369 van de wereld) was in de derde set echter kansloos en werd in de vierde op 4-4 gebroken, waardoor Brouwer zijn eerste nationale titel mocht vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl