Ten Hag: 'Lat moet hoger liggen dan vorig seizoen'

Na een pauze van drie weken is Ajax zaterdag begonnen aan het derde en laatste blok van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag begon de training met een korte speech, waarin hij de Braziliaanse nieuwkomer Antony verwelkomde en Maarten Stekelenburg met een "welcome back" begroette. De doelman is na negen jaar teruggekeerd bij Ajax.

Andre Onana, aanvoerder Dusan Tadic en aankoop Mohammed Kudus ontbraken nog op de training. Zij sluiten dinsdag aan bij de selectie.

"Onana heeft een enkelblessure", vertelde trainer Erik ten Hag na de oefensessie. "Tadic moet nog wat medische testen afleggen en Kudus moet de laatste papieren voor zijn komst naar Nederland in orde maken."

Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek, met wie Ajax (net als met Onana) afspraken heeft gemaakt om te vertrekken als er zich een interessante transfer aandient, stonden wel gewoon op het veld.

Een lach op het gezicht bij Ajax-trainer Erik ten Hag bij de eerste training na de vakantie ANP

Ajax speelt de komende weken een aantal oefenwedstrijden, onder meer tegen RKC en FC Utrecht. Van 15 tot en met 22 augustus gaat de ploeg op trainingskamp naar Oostenrijk, waar het zal oefenen tegen Red Bull Salzburg. Op 13 september begint de competitie met een uitwedstrijd bij Sparta.

Play-offs of groepsfase Champions League

De Amsterdammers zullen daarnaast de hervatting van de Champions League met veel belangstelling volgen. Daar hangt voor Ajax namelijk rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi van komend seizoen van af.

Als Napoli of Olympique Lyonnais deze maand de Champions League wint, is Ajax veroordeeld tot het spelen van play-offs om de groepsfase van de Champions League te halen. Bij iedere andere winnaar stroomt Ajax rechtstreeks het hoofdtoernooi in. Buiten Napoli en Lyon hebben alle clubs die nog in het toernooi zitten, zich via de eigen competitie al geplaatst voor de Champions League.

STER reclame