Erwin Mulder tijdens Swansea City-Brentford (1-0) op 26 juli Getty Images

Erwin Mulder keert transfervrij terug bij sc Heerenveen. De 31-jarige doelman heeft bij de Friese club een contract voor twee seizoenen getekend. Hij komt over van Swansea City.

Mulder stond in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 al onder de lat bij Heerenveen en kwam tot 77 officiële duels voor de club.

De doelman beleefde de afgelopen drie jaar wisselend succes bij Swansea, waar hij alleen in het seizoen 2018/2019 regelmatig aan spelen toekwam. Hij degradeerde met de club na het seizoen 2017/2018 naar het tweede Engelse niveau.

Mulder keepte deze week wel nog in de play-offs voor promotie naar de Premier League. Swansea werd woensdag in de halve finales uitgeschakeld na de dubbele ontmoeting met Brentford.

Erwin Mulder in februari 2017 tijdens zijn eerste periode bij Heerenveen Pro Shots

Mulder kijkt terug op een onvergetelijke tijd bij de club uit Wales. "We gingen er als jong gezin naartoe. Een groot avontuur, voor ons allemaal. Alles was nieuw. Onze kinderen hebben er hun jongste jaren doorgebracht. Dat is heel bijzonder en koesteren we voor altijd", zegt hij op de website van Heerenveen.

"Sportief gezien ging er met de Premier League, waar we met Swansea toen nog in speelden, een wereld voor me open. Zo groot, zo intens: de beleving, het hoge niveau. Een geweldige periode, maar nu was het tijd om terug te keren."

Mulder verdedigde in het verleden ook het doel van Feyenoord (140 wedstrijden) en Excelsior (41 wedstrijden).

STER reclame