Nathan Aké in het shirt van Bournemouth Pro Shots

Volgens verschillende Britse media heeft Nathan Aké zijn droomtransfer te pakken. De dertienvoudig Oranje-international zou van het gedegradeerde Bournemouth naar Manchester City gaan.

De BBC is een van de bronnen die meldt dat City, de ploeg van topcoach Pep Guardiola en nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen, zo'n veertig miljoen pond (44 miljoen euro) overheeft voor de 25-jarige linksbenige verdediger.

Twee goals in dertien Oranje-duels

Bij Oranje moet Aké het tot nog toe vaak doen met invalbeurten op de posities van Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Daley Blind. Hij scoorde al twee keer voor Nederland, waaronder vorig jaar tegen Estland.

Bekijk de samenvatting van Nederland - Estland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Aké speelt al zijn hele carrière in Engeland. Hij speelde in de jeugdelftallen van ADO Den Haag en Feyenoord, maar maakte nog in de jeugd de overstap naar Chelsea. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in de Premier league.

Na huurperiodes bij Reading, Watford en Bournemouth, kreeg Aké in 2017 een contract bij Bournemouth. Aké kwam in totaal 121 keer in actie voor de nummer achttien van het afgelopen seizoen. Daarin kwam hij elf keer tot scoren.

STER reclame