Blijft Berghuis bij Feyenoord? 'Poeh, dat kan ik nooit garanderen'

Onder leiding van Dick Advocaat is Feyenoord maandagochtend de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Grote afwezige op de training was aanvoerder Steven Berghuis.

Hij is herstellende van een luchtweginfectie en liet doorschemeren dat het niet helemaal zeker is dat hij komend seizoen ook in De Kuip speelt. "Dat kan ik nooit garanderen", zei hij.

Is het wel zijn intentie? "Poeh..." Er volgt een stilte. "Zoals het er nu uitziet wel, ja. Je weet nooit of er nog wat langs kan komen."

Paar nachten in het ziekenhuis

Berghuis liep tijdens zijn vakantie een bacteriële infectie in zijn long op (geen corona) en bracht zelfs een paar nachten in het ziekenhuis door. Hij is bijna klaar met een antibioticakuur van drie weken. "Het was best wel heftig."

Bekijk hieronder een fotoserie van de eerste training van Feyenoord.

Feyenoord hield de selectie grotendeels intact, haalde Bryan Linssen, Mark Diemers en Christian Conteh en wil onder Advocaat verder bouwen. De ploeg won elf van zijn laatste veertien eredivisieduels en haalde daarnaast de bekerfinale.

Advocaat prikkelt Berghuis

Voor Berghuis is Advocaat een reden om in Rotterdam te blijven. "Hij is nooit tevreden. Hij houdt elke speler scherp. Als je al een keer topscorer bent geweest en kampioen, dan wil je nieuwe prikkelingen. Dat voel ik met deze trainer."

Hoe verhoudt Feyenoord zich tot Ajax, PSV en AZ? "Geen idee. We hebben het team aardig bij elkaar kunnen houden. Het ziet er goed uit, maar alles draait om hoe het team zich straks vormt."

Feyenoord begint het nieuwe seizoen op 12 september met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

STER reclame