Mason Greenwood maakt zijn zeventiende treffer van het seizoen

Greenwood treedt tegen West Ham toe tot illuster Manchester United-rijtje

Mason Greenwood zou niet de eerste jonge voetballer zijn die ten onder gaat aan de hype rondom hem, maar voorlopig maakt de jonge aanvaller van Manchester United de hooggespannen verwachtingen meer dan waar.

Woensdag maakte hij zijn 17de doelpunt van het seizoen, tegen West Ham United, in een duel dat in 1-1 eindigde. West Ham is dankzij dat resultaat verzekerd van nog minimaal een seizoen in de Premier League. Manchester United gaat met Chelsea, dat later op de avond met 5-3(!) verloor bij Liverpool, en Leicester City strijden om de laatste twee Champions League-tickets.

• NOS
    Mason Greenwood gooit hoge ogen bij Manchester United
  • NOS
    De jongeling heeft nog één Premier League-wedstrijd en minimaal één Europa League-duel om alleen recordhouder te worden

Greenwood wordt door Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer als vleugelspits gebruikt, maar de verwachting is dat hij uiteindelijk naar de spitspositie verhuist. De Engels jeugdinternational is namelijk een doelpuntenmaker pur sang, hij scoort even gemakkelijk met zijn linker- als zijn rechtervoet en heeft nauwelijks tijd en ruimte nodig om een schot te lossen.

Champions League

Zijn goal tegen West Ham United, na een snelle combinatie met Anthony Martial, bleek uiteindelijk slechts één punt waard voor Manchester United. Greenwood maakte vijf minuten na rust gelijk (1-1), nadat Michail Antonio vlak voor het verstrijken van de eerste helft de score had geopend met een rake strafschop.

Het gelijkspel tegen West Ham, hoe teleurstellend ook, is niet rampzalig voor Manchester United. De opdracht voor Greenwood en consorten voor de laatste speeldag blijft hetzelfde als wanneer er gewonnen was: minimaal gelijkspelen tegen Leicester City. In dat geval kwalificeert de club zich voor de Champions League.

Plek 1, 2, 3 en 4 geven recht op Champions League en nummers 5 en 6 spelen Europa League

Chelsea had zich al kunnen plaatsen voor het miljardenbal, als de Londenaren hadden gewonnen van Liverpool. Maar de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bleek een maatje te groot.

Prachtige goals van Naby Keïta (afstandsschot) en Trent Alexander-Arnold (vrije trap) en een flipperkastdoelpunt van Wijnaldum betekenden een 3-0 achterstand voor Chelsea. Olivier Giroud deed op slag van rust iets terug: 3-1.

Doelpuntenregen

In de tweede helft kopte Roberto Firmino de 4-1 tegen de touwen, de eerste Premier League-goal van de Liverpool-spits in eigen stadion dit seizoen. Tammy Abraham en Christian Pulisic brachten Chelsea nog wel terug tot 4-3, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Alex Oxlade-Chamberlain zette vijf minuten voor tijd na een snelle counter de 5-3 eindstand op het scorebord.